Delta i årets Ti-Topper'n og registrer besøket ditt her

Veibygging mot Geitebuvarden

27.08. Anleggsarbeid mot Geitebuvarden

456603775_908604684644899_3057392371755128572_n

Foto: Løypegruppa/Skien Turlag

Som tidligere nevnt pågår det bygging av skogsbilvei den første kilometeren opp fra Såta. Man kommer inn på veien litt oppenfor parkeringa. Den nye veien går der den gamle stien gikk, og veien vil framover bli brukt som en del av løypa. Det betyr at stien til toppen fortsetter i enden av veien.

Her følger en oppdatering fra løypegruppa i Skien Turlag om stien fra Såtaseter til Geitebuvarden:

21.08 - Som sikkert mange allerede har sett blir ca 900 m av stien gjort om til skogsbilvei i forbindelse med senere skogsdrift i området. Vi hadde innsigelse mot trasévalget, men nådde ikke frem med våre argumenter.

Så nå ligger veien der og blir ferdig medio oktober. Vi ble tilbudt trasé for en ny sti. Etter en nøye vurdering har løypegruppa besluttet å ikke benytte oss av denne da vi synes terrenget totalt sett blir for krevende.

Altså kommer stien i 900 m til å gå på vei. Det er ikke bare negativt. Det gir også noen fordeler. Det blir mindre krevende å komme til toppen, og derved mulighet for flere til å komme dit. Man kan sykle lenger opp i terrenget. Det letter vedlikeholdsarbeidet lengre opp i stien, og det vil bli lettere for de som vil gå på ski om vinteren og gi en frisk utforkjøring igjen. Toppen og øvre del av stien blir uberørt, og vi håper og tror turopplevelsen skal bli omtrent som før. God tur fra ca 10. oktober.

Mvh løypegruppa