Delta i årets Ti-Topper'n og registrer besøket ditt her

Hvitsteintjenn

Hvitsteintjenn 2  Foto Roger Gundersen

Foto: Roger Gundersen

Tur til gapahuk. Idyllisk turmål i lettgått terreng.

Mulighet for en trippel ti-topp-registrering. "Trippelrunden" kan gåes av såvel voksne som barn. Se under "løype og terreng"

Turbeskrivelse:

Fakta

Høyde: 182 moh

Lengde til toppen: 0,8 til 1,2 km

Varighet: 20 min (en vei)

Passer for: Voksen, senior, barn

Adkomst og parkering

Parkering
Flere valg av utgangspunkt, som; Voldveien, Rugtvedkollen (se beskrivelse for Piggen) eller fra Trommedalsveien (ny turparkering opprettet 2018)

parkering-trommedalen_size-medium

Trommedalsveien. Foto: Roger Gundersen

parkering-voldsveien_size-medium

Voldsveien. Foto: Roger Gundersen

Løype og terreng

Løype/terreng
Korteste utgangspunkt for en tur til Gapahuken ved Hvitsteintjenn er fra Trommedalsvegen. Herfra er det 800 meter til gapahuken, men det er en god stigning fra denne kanten. Det letteste utgangspunktet er fra Voldsveien. Terrenget herfra er lettgått med minimal stigning.

Fra Trommedalsveien går det blåmerket sti til Hvitsteintjenna. Løypa går opp i skogen hundre meter videre opp Trommedalsveien - der løypa fra fritidsparken kommer opp. NB: Ikke gå på bilveien, men hold deg til høyre langs grusveien fram til der løypa krysser veien. Her går en grusvei i starten opp til et nyhogstområde. I første kryss går den blåmerka stien rett fram på høyre hånd.. følg pil og merker!

Fra Trommedalsveien mot Hvitsteintjenn Foto Roger Gundersen

Foto: Roger Gundersen

"Trippel-runden"
Med årets bonuspost kan du få en fin runde i Solumsmarka hvor du kan gå for en trippel ti-topp-registrering. Du kan registrere deg ved Gapahuken, Piggen og Kjerkeåsen. Det er flere valg for stier og utgangspunkt. Små karttavler er hengt opp i flere stikryss i marka. Så det er lett å orientere seg langs stiene. En flott variant på en rundløype er å legge turen om Søretjern - Mauråsen - Rafdalstien. Denne løypa kan virkelig anbefales.

Adkomst/utgangspunkt: Med tanke på en "trippelrunde" kan utgangspunktet være fra både fra Voldsveien og Rugtvedkollen (se adkomstbeskrivelse under Piggen/Kjerkeåsen)

Trimpost

Trimpost
Trimposten henger på den østre veggen på gapahuken.

trimpost-hvitsteintjenn_size-medium

Foto: Roger Gundersen

Kart