Delta i årets Ti-Topper'n og registrer besøket ditt her

Kjerkeåsen

Kjerkeåsen Foto Roger Gundersen

Foto: Roger Gundersen

Fin barnetopp med gapahuk og stor gamme på toppen.

Kan kombineres med turposten på Piggen og Hvitsteintjenn.

Turbeskrivelse:

Fakta

Høyde: 190 moh.

Lengde til toppen: 1,7 km

Høydeforskjell: 130m.

Varighet: ca 30 min (en vei)

Passer for: Voksen, barn, senior

Adkomst og parkering

Utgangspunkt
Rugtvedtkollen, Klyve

Adkomst/parkering
Det er skiltet mot Ånnerød og Rugtvedtkollen fra krysset ved avkjøringa til Klyvetunet Eldresenter. Kort vei ned til utgangspunktet ved hoppbakkane på Rugtvedt. Fin, stor parkering ved hoppanlegget.

Alternativt utgangspunkt
Voldsveien, se beskrivelse under Piggen (Merk at avstanden fra Voldsveien til Kjerkeåsen er på rundt 2,7 km. Fra Parkeringen på Rugtvedtkollen, som beskrevet over, er avstanden 1,7 km)

Løype og terreng

Løype
Løypa starter innover forbi hoppbakkane, og følger videre en liten kjerrevei opp i retning Solmyrås. Etter noen hundre meter på veien til Solmyrås tar en til venstre i første kryss mot Kjerkeåsen. Det er god sti og godt skiltet hele veien.

Terreng
Fint og lett terreng. Men legg merke til at ved mye regn oppstår en del søle i deler av løypa. Kun større stigning mot slutten, opp mot selve toppen.

Sti Kjerkeåsen Foto Roger Gundersen

Foto: Roger Gundersen

Rundløype
I år kan du nokså enkelt ta to registreringsposter (Kjerkeåsen og Piggen) på samme tur i Solumsmarka. Kortest vil runden bli fra Rugtvedt (hoppbakkane) med et løypestrekke på drøye 7 kilometer på to poster. Andre mulighet er fra Voldsveien hvor du kan legge opp mange ulike variasjonsmuligheter, alt etter ønske og opplevelse for turen. Fritidsparken er også et fint utgangspunkt.

Kjerkeåsen toppskilt Roger Gundersen

Fra Kjerkeåsen er det skiltet videre mot Piggen. Foto: Roger Gundersen

Trimpost

Trimpost
Kassa til titoppern henger lett synlig på en trelegg i nærheten av gamma. I gapahuken finner du den ordinære besøksboka på Kjerkeåsen, skriv deg gjerne inn her også.

Utsikt

Utsikt
Som ellers fra de lave toppene i Solumsmarka er det også fra Kjerkeåsen svært begrenset med utsikt, i sær fra møteplassen der reg.posten er satt opp. Men videre et stykke nordover på åsryggen, for de som velger rundløypa tilbake over Piggen, kan en oppleve utsikt både mot Gaustatoppen og Lifjell.

Kart