Delta i årets Ti-Topper'n og registrer besøket ditt her

Blåfjell

blaafjell-slett-2_galleriaio

Foto: Roger Gundersen

Populært turmål fra Solvika med åpen hytte på toppen.

Nyt sola fra et stort, flott svaberg.

Turbeskrivelse:

Fakta

Høyde: 454 moh

Lengde til toppen: ca. 3,3 km

Varighet: ca. 1 time (en vei)

Høydeforskjell: 215m

Passer for: Barn, voksne, senior.

Adkomst og parkering

Startpunkt
Ved Solvika, Badeplass (Siljan)

Adkomst
Solvika ved Heivannet er et meget trivelig utgangspunkt for ulike turer i marka både sommer- og vintertid. Stedet er velkjent for folk i Grenland og ligger fint tilrette ved enden av Heiv annet - langs Rv. 32 mot Siljan.

Parkering
Parkeringen for turgåere i marka ligger 100 meter ned på skogsbilveien som går inn vest for campingplassen - mot Galtetjern. Parkeringen oppe ved Solvika hører til kaféen og campingplassen.

Parkering Solvika R.G

Foto: Roger Gundersen

Løype og terreng

Løype
Vi anbefaler stien inn langs nordsiden av Heivannet som utgangspunkt for turen. Strekke langs vannet går på en god og fin skogssti. Fra nordenden av vannet går løypa videre etter en jevnt stigende kjerrevei opp forbi speiderhytta i retning Høgsetseter. Omkring 200m før setra tar løypa av vestover - fra kavlebrua - og følger strake veien opp lia mot Blåfjell. Flere muligheter for alternative nedstigninger på tilbakeveien. En noe lengre rundløype kan gjøres ned via Havretjern, og videre ned skogsveien forbi Høgsetseter.

Terreng
Fint og lett terreng i starten, men noe mer stigende etter hvert. Spesielt fra stidelet sør for Høgsetseter er det noe bratt opp lia. Men god sti på fast underlag gjør det lett å ta seg opp her og stigningen vil jevne seg noe nærmere toppen.

Blåfjellhuken
På Blåfjell står en velbygd gapahuk med overkommelig ly for den som måtte finne veien opp på en litt mer ruskete dag. Gapahuken ble innviet 08.11.1992 og driftes av DNT Telemark.

Blåfjellhuken R.G

Foto: Roger Gundersen

Trimpost

Trimpost
Turpostkassa til titoppern står på en skiltpåle på utsiden av hytta. Skriv deg gjerne inn i den ordinære besøksboka inne i hytta også.

Blåfjell Trimpost Foto Roger Gundersen

Foto: Roger Gundersen

Utsikt

Utsikt
Fin utsikt over byområdene i Skien og Porsgrunn, helt ut mot Langesund og fjordområdene ut mot havet i sør.

Blåfjell  Foto Roger Gundersen

Foto: Roger Gundersen

Kart