Delta i årets Ti-Topper'n og registrer besøket ditt her

La eventyret starte med bussen

Frivillghetshjertet

Sammen med Farte har vi merket over 30 busstopp i Grenland med den røde T-en som leder deg helt frem til turmålet ditt. Se alle våre turforslag og finn din favoritt med Bussen til Bushen.

Bypakke logo


Titoppere med bussen

Visste du at du kan ta bussen til flere av årets topper?

Some post 5

Illustrasjon Per Stian Johnsen

Har du ikke bil eller sertifikat, men ønsker å komme deg opp på en av de fine toppene vi har i Grenland? Fortvil ikke, det er flere topper og steder man kan ta buss til startpunktet for turen. Da reiser miljøvennlig og ikke minst sparer du penger på bom og parkering.

NB! Skal du på tur i helger eller offentlige fridager kan du ha med inntil tre barn (til og med 17 år) gratis når du kjøper en voksenbillett på lokalbuss i Grenland.

Planlegg bussturen din med Farte Ruteplanlegger her

Titoppere du kan ta buss til

Fantekjerringkollen

Turen til fantekjærringkollen er et av de fineste utsiktspunktene i Gulsetmarka med vid utsikt mot Skotfoss, Dalsbygda, Norsjø, Melum og Åfoss.

Ta M1 fra Skien sentrum. Holdeplass: Uglevegen og følg "Bussen til bushen" merkingen bort til skilttavla og blåmerkingen som leder inn til Åletjern.

Les mer om turen på UT.no

Blåfjell

Blåfjell i Skien byr på fantastisk utsikt over byområdene i Skien og Porsgrunn, helt ut mot Langesund og fjordområdene ut mot havet i sør. Ta P7 mot Siljan og gå av på Solvika.

Les mer om turen på UT.no

Kattøya

Kattøya er en egen øy, men fra Olavsberget går du over moloen. Koselig rundløype med fin grillplass. Perfekt å kombinere med en badetur til sjøen.

Ta M2 og gå av på Prestealleen. Enkelte avganger korresponderer med linje 81 og 82, men det enkleste er å gå stykke fra Prestealleen til Olavsberget. Turen ut til Kattøya herfra er ikke lang.

Les mer om turen på UT.no

Vestre Skrehelle

Flott terreng og belønninga er nydelig utsikt på toppen over hele Gjerpensdalen. Ta P6 til Jønevallenga.  Følg skilting til Golfbanen, og følg turstien derfra.

Les mer om turen på UT.no

Vestre Vealøs

Vestre Vealøs er uten sammenligning turmålet i Grenland med den største og videste utsikten både mot innlandet og helt ut til Bambleskjærgården.

Ta P7 retning Siljan til Gamle Kikutveg. Herfra er det god og merket
skilting opp til toppen.

Les mer om turen på UT.no

Jypleviktangen

Jyplevika er et populært turområde langs Telemarkskysten. Perfekt å kombinere med en badetur og siden Juplevika er en del av kyststien kan du legge turen videre mot for eksempel Tangen Fort.

Ta M1 til Gamle Bamblevei. Gå gjennom boligfeltet til Kyststien, følg kyststien mot Jypleviktangen. Eller ta bussen til Sundby, følg skiltingen mot Rognstranda fram til Sandvika parkering. Gå ned til Sandvika og følg kyststien til Jypleviktangen.

Les mer om turen på UT.no

Ulvskollen

En topp som kan nåes fra flere hold med fantstisk utsikt og et mål for store og små., For enkelte er det også et mål i seg selv å nå den flest mulig ganger i løpet av et år.

M1 fra Skien sentrum. Holdeplass: Uglevegen. Følg "Bussen til bushen" merkingen bort til skilttavla og blåmerkingen som leder inn til Åletjern og videre til Ulvskollen.

Les mer om turen på UT.no

Piggen

Piggen er en del av det populære turområdet rundt Hvitsteintjenna. Piggen er lett å nå og kan kombineres med andre Titoppere som Hvitsteintjenn og Kjerkåsen.

Ta M3 eller P7 til Klyvetoppen eller Futehagen. Fra Futehagen er det cirka 800m å gå til Rugtvedkollen, der løypa starter.

Les mer om turen på UT.no

Kjerkeåsen

Populær topp med gapahuk med fast ildsted med ved, kaffekjele og egen gjestebok. Et hyggelig møtested og flott å kombinere med Piggen eller Hvitsteintjen.

Ta M3 eller P7 til Klyvetoppen eller Futehagen. Fra Futehagen er det cirka 800m å gå til Rugtvedkollen der stien starter.

Les mer om turen på UT.no

Hvitsteintjenn

Lett terreng for store og små og målet er det vakre tjernet med vannliljer og badevann. En spennende tur for store og små. Perfekt å kombinere med både Piggen og Kjerkåsen.

Ta M3 eller P7 til Klyvetoppen eller Futehagen. Fra Futehagen er det cirka 800m å gå til Rugtvedkollen der stien starter.

Les mer om turen på UT.no