Delta i årets Ti-Topper'n og registrer besøket ditt her

Kattøya utsiktspunkt

Kattøya Roger G

Foto: Roger Gundersen

Lett og idyllisk tur innerst i Eidangerfjorden med rikelig mulighet for bading.

Fin tur for hele familien.

Turbeskrivelse:

Fakta

Høyde: 30 moh

Lengde til toppen: 1,2 km (en vei)

Varighet: ca 20 min (en vei)

Passer for: Voksen, barn, senior

Adkomst og parkering

Adkomst/parkering:
Utgangspunktet til Kattøya friområde, er det samme som til Olavsberget badeplass, og ligger 5 kilometer fra Porsgrunn sentrum.

Ved Eidanger, etter passering av Meny og Cirkle K ved Telemarksporten, tar man avkjøring til venstre mot Langangen og symbol for camping og badeplass. Ved neste veikryss (Lillegårdskrysset) tar man til høyre, mot skilting camping/badeplass. Herfra er det 700 meter ned til parkeringen på høyre side av veien.

parkering-kattoeya_galleriaio

Foto: Roger Gundersen

Olavsberget og friområdet rundt er mye brukt på sommeren, spesielt ved godværsdager i badesesongen, så det kan være bra med biler på parkeringen. Det ligger en alternativ parkeringsmulighet knapt 300 meter lengre nord for hovedparkeringen (se avmerking på kartet) Merk at parkeringen til badeanlegget og Kattøya stenges med port mellom kl 23.00 og 07.00

skilt-kattoeya_galleriaio

Foto: Roger Gundersen

Løype og terreng

Løype/terreng:
Merket turvei fra parkering. Turveien ut til Kattøya starter inn under veien (undergang) på sydsiden av parkeringen. Det er skiltet ut til Kattøya. Turveien passerer Olavsberget badeplass og brygga med svaberga lengre inne, så her kan du både bade og fiske på turen. Turveien ut til selve Kattøya er ikke egnet for barnevogn.

kattoeya-undergang_size-medium

Foto: Roger Gundersen

Rundløype:
Det går gangbro over til Kattøya. Den blåmerka stien inne på øya går som en rundløype. Det anbefales å gå mot klokka, rett fram, slik at man først går ut mot trimposten ved utsikten på sydspissen av øya. Se til at du holder blåmerket sti ut mot høyre når du nærmer deg sydsiden. Porsgrunn kommune har satt opp en gapahuk på østsiden av øya. Denne passeres på stien tilbake på rundløypa.

kattoeya-gangbro_size-medium

Foto: Roger Gundersen

Det er fint å raste ute ved trimposten på utsiktspunktet, eller rundt ved den store, åpne plassen ved gapahuken som ligger nesten ved sjøkanten.

Trimpost og utsikt

Trimpost:
Som nevnt anbefales det å gå rundløypa mot klokka. Trimposten ligger helt syd på øya, på et flott markert utsiktspunkt 30 moh. Se til at du holder blåmerket sti ut mot høyre når du nærmer deg sydsiden.

Utsikt:
Fra det markerte høydepunktet på 30 meter, er det flott utsikt over hele Eidangerfjorden.

Trimpost Kattøya R.G

Foto: Roger Gundersen

Kart