Delta i årets Ti-Topper'n og registrer besøket ditt her

Øvrumskollen

Øvrumskollen R.G

Foto: Roger Gundersen

Fin topptur for store og små. Turen kan utvides med en rundtur langs naturstien i hjertet av Jarseng. Husk båndtvang!

Bålforbud fra 15. april til 15. september.

Turbeskrivelse:

Fakta

Høyde: 327 moh.

Lengde til toppen: ca 1,6 km

Varighet: ca 20 min (en vei)

Passer for: Voksen, barn, senior

Adkomst og parkering

Utgangspunkt
Jarseng Sportsstue, Jarsengvegen 150

Adkomst
Det er skiltet fram til Jarseng (5km) fra krysset ved Buer på Ballestadhøgda.

Parkering
Gode parkeringsforhold ved Sportsstua, samt drøye 100 meter før på venstre side.

Jarseg sporsstue R.G

Foto Roger Gundersen

Løype og terreng

Løype
Strakeste veien mot Øvrumskollen er inn Trollåsvegen med videre skilting opp traktorveien til venstre rett etter de første husene. Traktorveien går nesten helt opp til toppen. Fra toppen kan man gå ned igjen samme vei, eller ta nedstigningen ned østsiden av toppen (blåmerket sti) Denne møter Trollåsvegen igjen etter ca 15-20 minutter. Her kan man å velge å gå veien rett ned igjen mot Jarseng og parkeringen, eller ta stien videre via Riiseter tilbake.

DSCF1818

Foto: Roger Gundersen

For de som ønsker en lengre tur fra startpunktet, og oppleve mer av omgivelsene på Jarseng, kan gå turen i kombinasjon med IF Ørns rundløype (natursti via Riisseter) Dette er en av to rundløyper i Jarseng-området som blir ivaretatt av idrettsforeningen og tilrettelagt som natursti med infotavler langs stien. Velger man denne løypa er det mest naturlig å starte mot høyre fra parkeringen, ved skilting Sanniseter, Risseter og følge merkingen denne veien (Denne runden, fra start til mål via naturstien og over Øvrumskollen, er 5,3 km)

Terreng
Som ellers på mange steder i Østmarka kan det tidvis være litt vått og sølete enkelte steder. Dette gjelder mest for den utvidete rundløypa. Men velger man godt fortøy er dette imidlertid ingen problem.

Trimpost

Trimposten henger på en furulegg ved utsiktspunktet på sørsiden av toppen, ca 50 meter fra der toppskiltet "Øvrumskollen" står. Det er blåmerket fram til trimposten uavhengig hvilken vei man kommer.

Husk bålforbud fra 15. april til 15. september. I denne perioden er det forbudt å tenne opp bål og grill (også engangsgrill)

skogbrannplakat

Utsikt

Utsikt
Dette er ikke utsiktstoppen i særklasse, men den har potensial. Det har nok sett annerledes ut på Øvrumskollen i tidligere tider. Mye har grodd til, men det finns ennå åpen utsikt, bl.a fra stedet hvor vi har lagt trimposten.

Øvrumskollen R.G

Foto: Roger Gundersen

Kart