Hopp til hovedinnholdet

Nyheter for 2012

Det er nå straks duket for offisiell oppstart 1. mai. Nettsiden er oppdatert med årets ”topp”nyheter, og en ny interaktiv del på nettsiden vil også straks være klar. Her følger en liten orientering om de viktigste nyhetene for sesongen 2012.

 

Nye topper!
I år er Valsfjell i Melum byttet ut med Dalfjellet. Dette er en topp som har vært med tidligere, men det kunne nå være på plass med et lite gjensyn. Er en heldig med det rette lyset, på det rette tidspunktet, vil en ned fra Dalfjellet kunne oppleve Gaustatoppen på en fantasisk måte, så ha øynene med deg! 

Videre er Fantekjerringkollen på Gulset byttet ut med Langelandskollen, også kjent som Kammerherrens utsikt, i Skien vestmark. På toppen av Langelandskollen står en rikelig velutstyrt ”gapahuk” alltid åpen for bruk. På pynten rett bortenfor gapahuken finner man selve Kammerherrens utsikt. Her er det en fin bålplass med noen enkle sittebenker. Herfra har man utsikt mot Nordsjø og innover Melum. Ved å gå litt fram på toppen, mot nordvest, får man også utsikt mot Lifjell.

 

Bonuspost
Vi innfører i år en nyhet med en bonuspost. Tanken er blant annet å få inkludert områder som kan ligge til rette for en skikkelig dagstur, gjerne da i kombinasjon med en allerede eksisterende registreringspost. Bonusposten vil rullere fra år til år og vil kun presenteres på en enkel måte. Det vil si minimalt av løypeinformasjon på nettsidene. Slik sett vil bonusposten skille seg fra de tradisjonelle ti-topp-turene. Noe av utfordringen blir at en selv må legge opp løypa.

Årets bonuspost er Ørnenuten i Sauheradfjella. I kombinasjon med registreringsposten Nare vil en få en herlig dagstur til to av de flotteste toppene i Grenland. Så pakk sekken og møt sommeren på Grenlands tak!

 

Interaktiv nettside
I 2011 lanserte vi vår splitter nye nettside som er laget på dugnad av Grenland Web. I år vil siden bli interaktiv og det betyr at deltakerne kan laste opp sine egne bilder eller kommentarer, enten via sin mobiltelefon mens de er på tur eller etterpå. Ti-Topper’n håper flest mulig vil benytte seg av dette og spre informasjon om alt fra løypeforhold til ren turglede til andre brukere.

De fleste registreringsbøkene er i år også utstyrt med en QR-kode slik at deltakerne lett kan registrere toppen med sin mobiltelefon idet den er besteget. Det er allikevel også viktig å skrive seg inn i selve registreringsboka.

 

Ti-Topper’n Grenland ønsker nye og gamle travere god tur!

Naturvettreglene

- Bruk av ild er forbudt i perioden 15. april til 15. september.

- Husk å rydde opp etter deg!

- Ikke kast avfall i naturen.

- Husk båndtvangen.

- Ikke brekk, skjær eller på annen måte skad planter og trær.

- Ikke forstyrr dyr og fugler, inkludert reir og unger.

 HUSK! Du er gjest i naturen, og den beste 'takk for turen' ligger i å oppføre seg slik at ingen etterpå merker at du har vært der.

Om Ti-Topper'n

  • Sesong: 1.mai - 1.nov.
  • Målsetting: Få flest mulig til å oppdage den fine naturen vi har i Grenland
  • Formål: Besøke minst 10 turmål/topper i løpet av sesongen (barn 5)
  • Premie til alle barn
  • Gratis å delta
  • Etablert i 2004

Trimpostene

En henstilling til alle turgåere. Meld fra om dere opplever noe feil eller mangler ved trimpostene. F. eks om en bok er utskrevet, blitt våt, eller om en av trimkassene har blitt ødelagt eller lignende ting. Vi er svært takknemlig for tilbakemelding på dette.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.