Hopp til hovedinnholdet

5-topper’n og barnehager

2013
Med henblikk på små barn og barnehager som benytter våre turmål og deltar i Ti-Topper’n (eller 5-topper’n om man vil) gis her en kort oversikt over de mest aktuelle og best egnede ”barnetopper” blant årets utvalg.

Skien

 

 

Kjerkeåsen på Ånnerød.
Fin barnetopp med gapahuk og stor gamme på toppen. Rundt 1,7 km en vei. Kankombineres med Piggen. Litt stigning mot slutten, men ellers fint og jevntterreng. I gamma kan man grille og kose seg året rundt.

Lille Skrehelle (Fjelldalen)
1,5 kilometer en vei. Høydeforskjell fra start til topp 250 meter. Forholdsvis jevn stigning. Fint toppområde å raste på.

Piggen
Fra Voldsveien er denne toppen den letteste å gå av alle. Med sine 2 kilometer er den ikke den korteste, men den mest flateste å bestige. Høydeforskjell 90 meter. Fin sti. Definitivt en barnevennlig tur.

 

Porsgrunn

Valås
Den korteste toppen, ved siden av Lakollen, litt over 1 km. Høydeforskjell 130 meter. Lett stigende i starten, men ”kvassere” mot slutten. Et tau er lagt ut for å lette oppstigningen, men egentlig ikke noe avskrekkende for det. Toppen har blitt veldig populær som 5-topper-tur for de minste.

Årdalsåsen (Moheim)
En bynær topp. 2 kilometer en vei. Høydeforskjell: 220 meter. Stignings- og terrengmessig er denne toppen den hardeste av toppene over, og faller nok litt utenom kategorien: ”de letteste”. Et par av bakkene er også noe steinene å forsere. Men toppen er fin, og her står også en stor gamme som kan være artig for barna. Og med 2 kilometer en vei, er den tross alt blant de korteste.

------------------

Videre har også Vestre Vealøs vært besøkt av barnehager, selv om denne er langt fra den korteste og enkleste for de minste. Men barn er ofte flinkere til å gå enn man tror.

Naturvettreglene

- Bruk av ild er forbudt i perioden 15. april til 15. september.

- Husk å rydde opp etter deg!

- Ikke kast avfall i naturen.

- Husk båndtvangen.

- Ikke brekk, skjær eller på annen måte skad planter og trær.

- Ikke forstyrr dyr og fugler, inkludert reir og unger.

 HUSK! Du er gjest i naturen, og den beste 'takk for turen' ligger i å oppføre seg slik at ingen etterpå merker at du har vært der.

Om Ti-Topper'n

  • Sesong: 1.mai - 1.nov.
  • Målsetting: Få flest mulig til å oppdage den fine naturen vi har i Grenland
  • Formål: Besøke minst 10 turmål/topper i løpet av sesongen (barn 5)
  • Premie til alle barn
  • Gratis å delta
  • Etablert i 2004

Trimpostene

En henstilling til alle turgåere. Meld fra om dere opplever noe feil eller mangler ved trimpostene. F. eks om en bok er utskrevet, blitt våt, eller om en av trimkassene har blitt ødelagt eller lignende ting. Vi er svært takknemlig for tilbakemelding på dette.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.