Hopp til hovedinnholdet

2930 personer gikk 14 104 toppturer

Ti-Topper'n i Grenland er helt tydelig et populært trim- og friluftslivstilbud. Her følger en oppsummering av årets sesongen:

Årets sesong er avsluttet og antall deltagere har igjen økt. Fra fjorårets sesong (2010) har det vært en økning i antall deltagere som fullførte på 15,4 %. 1259 deltagere i alderen 0-86 år fullførte toppkravet på 5 topper for barn og 10 topper for voksne. 495 barn fra 0 – 16 år har fått årets statuett i posten.

Ti-Topper’n Grenland var også nykommer på Facebook denne sesongen. Det har vært stor aktivitet på siden og den har fungert som en enkel måte for deltagerne å komme med tilbakemeldinger om løypeforhold og utskrevne bøker i tillegg til å inspirere hverandre til nye turer.

 

Nye rekorder

Det har også vært en sesong full av Ti-Topperbragder. Jonas C. Paulsen (11), Olav L. Ødegård (13) og Nora Riis Paulsen (10) gikk 5 topper og besto kravet på en og samme dag, søndag 29. mai. "Gamle Gærne Gubber" satt ny Ti-topperrekord og gjennomførte 15 topper på 21 timer og 5 minutter i juli. Den gamle rekorden fra 2009 var på 22 timer og 55 minutter.

Kun med sykkel som fremkomstmiddel mellom toppene brukte brødrene Espen Lie og Ole André Lie senere i sesongen kun 44 timer på alle 15 toppene. Men så, i oktober, kom Jan Sigurd Sørensen på banen og besteg 15 topper på 14 timer og 53 min, 7 timer raskere en ”Gamle Gærne Gubbers” rekord. Neste år er han kanskje tilbake for å pynte på egen rekord.

 

 Løypedugnad

POT ved Årdalsåsen

Flere løyper er utbedret i løpet av årets sesong. Blant annet så har Porsgrunn og Omegn Turistforening (POT) gjort en formidabel innsats i løypa til Lakollen. Den første kneika til toppen, som kunne være nokså utfordrende, har blitt sikret med et godt solid gjerde og trappetrinn. Underlaget her har de siste årene blitt nokså slitt, noe som gjorde det litt vanskelig å komme opp og ned. Den stygge skrensen ut kanten er med dette også sikret. POT har også gjort et flott arbeid med utbedring på stien til Årdalsåsen fra Moheim. Inne ved det særdeles våte og sølete partiet er løypa lagt om slik at man nå unngår den verste søla. Videre er det bygget en trapp for å lette framkommeligheten ved et steinete parti, og den lange kloppen ved Hegnamyra har blitt løftet da den lå delvis under vann.

 

 Deltagerlotteri

Marensro-prosjektet, Stig Fiskodde, Janne, Robert Olsen, Bartec Zielinski

Vinnere av deltagerlotteriet er også trukket og vinnerne er publisert på Ti-Topper’ns hjemmeside. Premier og trøstepremier kan hentes på Telemark Turistforenings kontor i Skien. Årets hovedpremier, tovete sitteunderlag, er laget av Marensroprosjektet i Skien. "-Vi setter pris på bestillingene fra Telemark Turistforening. Arbeidstakerne hos oss synes at det er veldig motiverende å kunne strikke produkter på bestilling til et konkret formål," forteller Janne hos Marensroprosjektet.

 

Ti-Topper’n Grenland takker årets toppansvarlige og løypegjenger for en flott gjennomført sesong.

Naturvettreglene

- Bruk av ild er forbudt i perioden 15. april til 15. september.

- Husk å rydde opp etter deg!

- Ikke kast avfall i naturen.

- Husk båndtvangen.

- Ikke brekk, skjær eller på annen måte skad planter og trær.

- Ikke forstyrr dyr og fugler, inkludert reir og unger.

 HUSK! Du er gjest i naturen, og den beste 'takk for turen' ligger i å oppføre seg slik at ingen etterpå merker at du har vært der.

Om Ti-Topper'n

  • Sesong: 1.mai - 1.nov.
  • Målsetting: Få flest mulig til å oppdage den fine naturen vi har i Grenland
  • Formål: Besøke minst 10 turmål/topper i løpet av sesongen (barn 5)
  • Premie til alle barn
  • Gratis å delta
  • Etablert i 2004

Trimpostene

En henstilling til alle turgåere. Meld fra om dere opplever noe feil eller mangler ved trimpostene. F. eks om en bok er utskrevet, blitt våt, eller om en av trimkassene har blitt ødelagt eller lignende ting. Vi er svært takknemlig for tilbakemelding på dette.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.